PROMPT – Företagsanpassade kurser i programvaruteknik
PROMPT – Företagsanpassade kurser i programvaruteknik
Projektstatus
Pågående
Projektledare
Kategori/Område
Forskning inom programvaruteknik
Mjukvara är en affärskritisk resurs för stora delar av svenskt näringsliv och en viktig källa till innovation och konkurrenskraft. För flera av våra traditionella industrier är mjukvara av direkt avgörande betydelse.
Projektet PROMPT är ett nationellt utbildningsinitiativ i samarbete mellan flera akademiska parter och en rad ledande svenska industriföretag och organisationer. Målet är att säkerställa tillgången av avancerad mjukvarukompetens och innovationskraft i svenskt näringsliv.
Unik kompetensutveckling för ingenjörer och mjukvaruutvecklare
PROMPT är ett samarbetsprojekt mellan BTH, Mälardalens högskola, Chalmers/Göteborgs Universitet och RISE SICS. Projektet finansieras av KK-stiftelsens program ”Expertkompetens för innovation”. PROMPT är även ett resultat av samverkan med näringslivet. Representanter från industrin sitter i projektets styrgrupp och är delaktiga i kursutvecklingsprocessen. Sammanlagt är 36 företag från olika brancher direkt involverade i samarbetet, samt 11 bransch- och intresseföreningar med sina totalt 300 medlemsföretag.
PROMPT kurserna är kostnadsfria och utvecklade för att passa dig som är yrkesverksam och behöver kunna kombinera arbete och studier. Dels är kurserna framtagna i samarbete med företagen som behöver din kompetens, dels är pedagogiken anpassad för yrkesverksamma. Kurserna ges på avancerad nivå och på kvartsfart under en hel termin. Inom PROMPT satsar vi på flexibelt lärande särskilt anpassat för yrkesverksamma. En stor del av undervisningen är webbaserad, men kompletteras i vissa kurser med några träffar på campus eller hos något av de medverkande företagen.
På www.promptedu.se finns mer information om projektet och fullständig beskrivning över samtliga 22 PROMPT kurser.
Fakta
Längd
2015-2021
Budget
50 msek
Kontaktperson
Tony Gorschek
tony.gorschek@bth.seDeltagare
Tony Gorschek
Professor
Claes Wohlin
Professor emeritus
Anna Eriksson
Samordnare Utbildning och Forskningsprojekt
Torbjörn Fridensköld
Universitetsadjunkt
Mikael Svahnberg
Universitetslektor/docent
Krzysztof Wnuk
Professor/Prodekan
Michael Unterkalmsteiner
Universitetslektor/docent
Darja Smite
Professor
Ahmad Nauman Ghazi
Universitetslektor