Hur känns det att rädda liv? Mässa om sjuksköterskeyrket

Studenter sjuksköterska

Hur känns det att göra skillnad för någon annan? Eller att rädda livet på någon annan? För andra året i rad anordnar institutionen för hälsa vid BTH en mässa om sjuksköterskeyrket för elever i högstadiet eller gymnasiet.

-Att rädda liv är en liten del av vad en sjuksköterska gör. Som sjuksköterska leder, planerar och utvecklar du omvårdnadsarbetet – det handlar om att göra skillnad för någon annan, säger Therése Andersson, som är ansvarig för sjuksköterskeprogrammet vid BTH.

Under fredagens mässa vad det fullt av elever som fick testa på att utföra hjärt- och lungräddning, att ta prover och sätta venkateter i gummiarmar.

Mässan är också ett tillfälle att prata med dem som idag studerar till sjuksköterska vid BTH eller med ansvariga lärare.

-Vi gör den här mässan för att vi vill att fler söker till utbildningen, men mässan ger också BTH:s nuvarande sjuksköterskestudenter en chans att träffa framtida arbetsgivare, menar Therése.

På plats på mässan var Region Blekinge, Karlskrona kommun, Försvarsmakten samt olika privata vårdaktörer för att kunna knyta kontakt med nuvarande studenter.

Utbildningen till sjuksköterska startar nästa gång i januari 2025. Sista anmälningsdag är den 15 oktober.

Läs mer om utbildningen och gör din anmälan här.

 

13 september 2024