Stor marinteknisk satsning i Karlskrona – vill du vara en del av den?

Flygfoto av Campus Karlskrona

Just nu gör BTH och Region Blekinge en kraftfull gemensam satsning på framtiden inom marin teknik – en investering på 50 miljoner kronor över fem år, med start 2024.

–Karlskrona är precis rätt plats för att möta de tre mest avgörande frågorna i världen just nu: energi, säkerhet och hållbarhet. Här finns Saab, som tillverkar allt från fartyg till ubåtar, och NKT, världens största producent av elkablar. Dessutom är staden ett epicentrum för massiva investeringar – över 140 miljarder kronor i ordervolymer och industrisatsningar på mer än 20 miljarder, säger forskningsledare Oskar Frånberg.

–Vi har redan genomgått den typ av resa som nu sker i norra Sverige. På 90-talet exploderade IT-utvecklingen här och skapade tusentals nya jobb. Nu står vi inför en ny våg av framsteg, där vår IT-kompetens sammanlänkas med världsledande företag inom energiteknik och säkerhet, förklarar Oskar.

En innovativ framtid – från idé till verklighet
I Karlskrona finns Marine Technology Center of Sweden (MTC), som tillsammans med Blekinge Tekniska Högskola och en ny forskningsfond driver framgångarna. Oskar beskriver staden som ett centrum för en ny entreprenöriell anda – en modern nybyggaranda där möjligheterna är till för att tas.

–Vi har otroliga testmöjligheter här. Vi kan testa vilken marinteknisk produkt som helst, från idéstadiet till fullskaliga tester.

Redo att leda
Med sitt innovativa tänkande och skarpa öga för framtidens möjligheter ser Oskar Frånberg att Karlskrona står redo att möta världen – och leda vägen mot en säkrare, hållbarare och mer energismart framtid.

Vill du bli en del av denna spännande framtidssatsning?
Vi rekryterar nu till flera nya tjänster inom vår marintekniska satsning – och vi vill gärna ha med dig på resan.

Läs mer om våra lediga tjänster inom marin teknik

1 oktober 2024