Studenter nominerade i Swedish Game Awards

Den nystartade spelstudion Whacky Mole Studio är nominerade i hela tre kategorier i Swedish Game Awards. Bakom studion står sju BTH-studenter.

Det är spelstudions spel Mineral Madness som har nominerats i tre kategorier: Game of the Year, Best Technology och Best Design.

Swedish Game Awards är Sveriges största tv-spelsutvecklingstävling som framför allt vänder sig till studenter som studerar spel- och mjukvaruutveckling men även  konst.

– Tävlingen är en fantastisk möjlighet för oss att få visa upp vårt spel och träffa andra inom branschen. Att vara nominerade känns otroligt spännande och som en liten seger i sig. Vi ser verkligen fram emot att delta och se hur det går, säger Filip Unger.

Mineral Madness är ett fartfyllt och kaotiskt spel för flera spelare.

– Målet är att med hjälp av bomber och en hacka samla på sig mineraler i en fullt förstörbar, procedurellt genererad grotta. Bomberna är även ett utmärkt sätt att handskas med andra spelare eller stora insekter som vill ta dina mineraler. Du är inte ensam i grottan.

Bakom spelstudion Wacky Mole står sju BTH-studenter: Adrian Tegelind, Linus Östergaard, Elin Hägg, Simon Andreasson, Stephanie Sundqvist Tepfers, Filip Unger och Nathanael Remstedt.

31 augusti 2023