Konferensanmälan
Anmälan att delta i konferensen öppnar den 31 januari
Vi välkomnar alla som är intresserade av ingenjörsutbildningar. Aktiviteterna vänder i huvudsak till dig som:
- Undervisar eller har ledaruppdrag vid ingenjörsutbildningar.
- Har administrativt eller pedagogiskt utvecklingsuppdrag.
Konferensavgift: Tidig anmälan 2 200kr. Anmälan efter den 19 juni 2 600kr
Konferensmiddagen som hålls på Bistro Skeppsgossen på Marinmuseum är inkluderad i konferenspriset.
Kringaktiviteter
Vi erbjuder några olika kringaktiviteter före konferensens start på förmiddagen den 19 november samt mellan konferensdagens slut och middagen. Dessa arrangemang har ett begränsat antal platser och är kostnadsfria. Anmälan görs i samband med ordinarie konferensanmälan. Detaljerad information om aktiviteterna skickas separat till den som anmält sig. Information finns även på sidan om praktisk information.
Förmiddag 19 november
- Studiebesök i BTH:s Virtual Production Studio Lab – Nordens största filmstudio, kl 9.30 – 11.30.
- Studiebesök på NKT – Världens största fabrik för sjökabel, kl 9.00-11.00.
- Studiebesök på Ericsson, kl 9.30 -11.30.
- Studiebesök på Telenor, kl 9.30-11.30.
- Guidad tur i Karlskrona – Om ryssen kom, stadsvandring under jord i Karlskrona, kl 9.30 – 11.10.
- Rundvandring i BTH:s laborationsmiljöer, kl 9.30 – 11.30.
- BTH Innovation Labs: Labben är öppna innovationsmiljöer där fokus ligger på kreativitet, teknikutveckling och prototypskapande. I Makerspace och Advanced Additive Lab, kan studenterna med hjälp av olika typer av 3D-skrivare snabbt utveckla olika designlösningar/förslag och köra flera iterationer.
Vårt maskin- och trälabb där vi har lite tyngre maskiner, är utrustade och anpassade för att stödja produktionen av prototyper hela vägen fram till en färdig produkt. Samtliga labb öppna för alla studenter på BTH oavsett vilken disciplin man läser. - Ericsson Space: Labbet är unikt på så sätt att det är skapat av studenter, för studenter. Här finns avancerad utrustning och tanken är att studenterna ska kunna testa och applicera det de lärt sig inom mjukvaruutveckling. Studenterna har tillgång till Ericsson Space både kvällar och helger och de sitter gärna där och arbetar, pluggar, spelar och umgås.
Labbet är en kreativ mötesplats för studenter, forskare och företag och uppmuntrar studenter att uppfinna, utveckla och integrera mjukvara med existerande områden och kan fungera som en inkubator för nya affärsidéer. Utrustningen inom labbet används även också för undervisning samt studentprojekt. - Human-Centered Intelligent Realities (HINTS) Laboratory: HINTS är ett strategiskt infrastrukturinitiativ som syftar till att skapa en stark forsknings- och utbildningsmiljö. Målet med laboratoriet är att ha ett gemensamt, flexibelt och kreativt utrymme för forskning, utbildning och aktiviteter tillsammans med industrin och samhället. Exempel på aktiviteter i laboratoriet är: samverkande utbildnings- och forskningsmiljö, riktade kursmoment och studentprojekt på grundnivå och avancerad nivå samt doktorandkurser, workshops för industriutbildning, regionalt testbäddsinitiativ, och demorum för öppet hus och besök.
- BTH Innovation Labs: Labben är öppna innovationsmiljöer där fokus ligger på kreativitet, teknikutveckling och prototypskapande. I Makerspace och Advanced Additive Lab, kan studenterna med hjälp av olika typer av 3D-skrivare snabbt utveckla olika designlösningar/förslag och köra flera iterationer.
Mellan konferensdagens slut och middagen
- Introduktion av u-båtshallen samt egen rundvandring på Marinmuseum kl 17.00 alternativt 17.30 eller 18.00.
Varför finns ubåtar? Vad använder man dem till? I denna introduktion får du svar på några av de vanligaste frågorna om ubåtar. Introduktionen äger rum i gradängerna Ubåtshallen. Besök ombord på ubåten Neptun ingår inte i visningen, men man kan på egen hand gå ombord på ubåten efteråt. - Egen rundvandring på Marinmuseum före middagen, kl 17.00-19.00
- Besök med guidning på Kungliga Örlogsmannasällskapets bibliotek, kl 17.30 – 18.15.
Vi kan erbjuda ett begränsat antal mindre rum för enskilda förmöten. Kontakta ingenjorskonferens2025@bth.se vid intresse.
Nätverksträffar
I samband med konferensen arrangeras även följande nätverksträffar:
- Ingenjörsutbildningar inom Data Informationsteknologi och Medieteknik, 18-19 november.
- Basårskonferensen, 18-19 november.
Anmälan görs via samma registreringsformulär som huvudkonferensen.