Basårskonferens på BTH i Karlskrona 17-18 juni 2024

Basårskonferensen för 2024 är nu avslutad och vi på BTH tackar för ett fantastiskt gott engagemang från alla deltagare, som bland annat kom från  Högskolan i Gävle, Högskolan i Skövde, Högskolan i Väst, Karlstads universitet, KTH (Campus Flemingsberg och Campus Stockholm), Linköpings universitet, Linnéuniversitetet, Lunds Tekniska Högskola (Campus Helsingborg),  Malmö universitet, Mittuniversitetet,  Mälardalens universitet, Stockholms universitet, Tekniska högskolan i Jönköping AB, Umeå universitet och Örebro universitet.

Nedan finner ni dokument som förmedlats innan konferensen, men också föredragares egna presentationer.

Konsekvenser av Förordning (2018:1519) om behörighetsgivande och högskoleintroducerande utbildning  Inbjuden gäst Christopher Sönnerbrandt, biträdande generalsekreterare SUHF

CSN:s krav på studieresultat för basårsstudenter  Inbjudna gäster Karin Henning och Henrik Strömberg Croné, jurister på rättsavdelningen på CSN, medverkar digitalt.

GY25

Skärmen som didaktiskt verktyg samt hybridsalen anpassad för tavelundervisning

Muntliga examinationer i matematik, med fokus på ökad förståelse men också övning i studieteknik.

Resultat från en forskningsstudie, gjord på basåret, i kemi.

BASÅRSKONFERENSEN 18-19 NOVEMBER 2025!

Det är skönt att veta att vi snart möts igen. Nedan finns en sammanfattning av de punkter vi beslutat att jobba med inför konferensen 2025. Där finner ni också kontaktpersoner för olika programpunkter. Finns inte du med på listan av programhållare? Hör då gärna av dig till Linda eller Per så bokar vi en tidslott till dig under nästa konferens!

  • Uppföljning av arbetet med CSN-utmaningar
    • Ansvariga kontaktpersoner: Linda Mattsson (linda.mattsson@bth.se) och Per Gralvik (per.gralvik@bth.se), BTH.
    • Att göra: Ta fram ett förslag på en mall för intyg. Fylla på med fallbeskrivningar i CSN-dokumentationen efter konferensen 2024.
  • Uppföljning av arbetet med förordningen
    • Ansvarig kontaktperson: Olow Sande (olow.sande@umu.se), Umeå universitet.  Olow väljs också till basårsnätverkets representant till en eventuell framtida arbetsgrupp som skapas av SUHF.
    • Att göra: Ansvara för basårsnätverkets kontakt med SUHF, och för att uppdatera oss om läget vid konferensen 2025.
  • Uppföljning av arbetet med Gy 25
    • Ansvarig kontaktperson: Jessica Tidblom (jessica.tidblom@his.se), Högskolan i Skövde.
    • Att göra: Följa utvecklingen kring arbetet med GY 25 på gymnasiet och vid högskolor, och för att uppdatera oss om läget vid konferensen 2025.
  • Inför novemberkonferensen välkomnas bidrag från andra lärosäten. Varför inte om hur ni arbetar med AI i utbildningen?

Om ni har några frågor gällande konferensen är ni välkomna att höra av er till linda.mattsson@bth.se eller per.gralvik@bth.se.

Under konferensen hölls ett sommaranpassat program som förutom programpunkterna ovan innehöll en båttur från högskolans båtbrygga, runt världsarvsstaden Karlskrona, och fram till Marinmuseum där vi tillbringade resten av kvällen. Med på båten och museet fanns Johan Hjortsberg som guidade oss mellan öarna och berättade om allt ifrån aktuell marin teknik till spektakulära anekdoter från sina 20 år på ubåtar.

ANMÄLAN

Anmälan är stängd!

Har du frågor som rör fakturering är du välkommen att kontakta finance@bth.se

 

DETALJERAT PROGRAM

Här hittar du det detaljerade programmet.

Har du frågor om programmet är du välkommen att kontakta linda.mattsson@bth.se eller per.gralvik@bth.se

HITTA HIT OCH SOV GOTT

Här finns info om hur du hittar till BTH och på Campus Karlskrona.

Konferensen ägde rum i hus J.

För er som vill övernatta finns en hel del sköna hotell att välja mellan, vi kan därför inte rekommendera ett speciellt hotell.