Basårskonferens på BTH i Karlskrona 2025
Basårskonferens på BTH i Karlskrona 2025
Blekinge Tekniska Högskola, Campus Gräsvik
18-19 November 2025
Snart möts vi igen! I höst är ni återigen välkomna till BTH och Karlskrona för Basårskonferens. Den här gången ligger den i direkt anslutning till utvecklingskonferensen för Sveriges ingenjörsutbildningar som går av stapeln 19-20 November.
Under konferensen hoppas vi kunna erbjuda en skön blandning av matnyttig info och inspirerande pedagogik och välkomnar bidrag från andra lärosäten. Har du något att bidra med? Hör då gärna av dig till Hanne eller Per så bokar vi en tidsslott till dig!
Redan nu har vi tankar om att ha ett pass där vi i all enkelhet delar med oss av hur vi använder AI i utbildningen, delar idéer och bjuder in till diskussion. Har du på något vis utnyttjat AI i din undervisning? Hör gärna av dig om du kan tänka dig att vara med på ett hörn och berätta vad du gjort – stort eller smått! Vi vill såklart också gärna lyfta diskussioner om andra för basåret inspirerande teman – laborationer, examinationsformer, närvaro etc. och välkomnar både stora och små idéer.
Kontakt
Om ni har några frågor gällande konferensen eller vill bidra med en presentation är ni välkomna att höra av er till någon av oss i basårsgruppen på BTH:
hanne.mansson@bth.se linda.mattsson@bth.se per.gralvik@bth.se.
Program
Programmet för 2025 års konferens är fortfarande under bearbetning och bidrag mottages tacksamt. Under basårskonferensen 2024 beslutade vi att jobba vidare med följande punkter som på något sätt kommer att få ta plats under årets konferens:
- Uppföljning av arbetet med CSN-utmaningar
- Ansvariga kontaktpersoner: Linda Mattsson (linda.mattsson@bth.se) och Per Gralvik (per.gralvik@bth.se), BTH.
- Att göra: Ta fram ett förslag på en mall för intyg. Fylla på med fallbeskrivningar i CSN-dokumentationen efter konferensen 2024.
- Uppföljning av arbetet med förordningen
- Ansvarig kontaktperson: Olow Sande (olow.sande@umu.se), Umeå universitet. Olow väljs också till basårsnätverkets representant till en eventuell framtida arbetsgrupp som skapas av SUHF.
- Att göra: Ansvara för basårsnätverkets kontakt med SUHF, och för att uppdatera oss om läget vid konferensen 2025.
- Uppföljning av arbetet med Gy 25
- Ansvarig kontaktperson: Jessica Tidblom (jessica.tidblom@his.se), Högskolan i Skövde.
- Att göra: Följa utvecklingen kring arbetet med GY 25 på gymnasiet och vid högskolor, och för att uppdatera oss om läget vid konferensen 2025.
Mer information om vad vi gjorde på förra årets konferens, samt alla dokument som då delades rörande punkterna ovan, hittar ni på hemsidan för Basårskonferensen 2024.