Lediga tjänster inom marin teknik

Välkommen till BTH och Karlskrona
– Sveriges marina huvudstad

Blekinge Tekniska Högskola och Region Blekinge gör en kraftfull gemensam satsning på framtiden inom marin teknik – en investering på 50 miljoner kronor över fem år, med start 2024.

Denna satsning ska bygga upp en ledande forsknings- och utbildningsmiljö inom marin teknik vid BTH, med målet att skapa en unik position både nationellt och internationellt. I nära samarbete med framstående aktörer som Saab Kockums, NKT, FMV och Försvarsmakten, tar vi ett helhetsgrepp om utvecklingen inom marin teknik.

Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad på nationell nivå. På BTH fokuserar vi på systemteknik i marin teknik, vilket gör oss unika i jämförelse med andra lärosäten som främst fokuserar på fartygskonstruktion.

Är du redo att bli en del av denna spännande framtidssatsning? Vi rekryterar nu flera nya tjänster inom vår marintekniska satsning – och vi vill ha med dig på resan.

Bild på Henric Johnson

– Det här är en unik forskningssatsning där du får chansen att ta dig an några av världens största utmaningar. Denna satsning har potential att förändra säkerhet och resiliens både på nationell och global nivå – och du kan vara en del av den resan. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Henric Johnson, rektor vid BTH

Våra lediga tjänster inom marin teknik

BTH har beviljats två doktorandtjänster inom KK-stiftelsens storsatsning på nästa generations forskare. Dessa tjänster ska stödja den regionala satsningen inom marin teknik tillsammans med Region Blekinge och företag.


Doktorand med fokus på ”dual use” i innovationsprocesser

Arbetet handlar om att utveckla metoder och verktyg som förbättrar innovationsförmågan i organisationer. Forskningen genomförs i nära samarbete med icke-akademiska partner och baseras på verkliga utmaningar.

Tjänsten är knuten till forskningsmiljöerna Product Development Research Lab (PDRL) och marinteknikklustret, med stark koppling till industrin och samhället. Forskningsområdena fokuserar på hållbar utveckling, digitalisering och effektivitet i både produkter och tjänster.

Du kommer att bedriva forskning, skriva vetenskapliga artiklar, delta i konferenser och arbeta med praktiska implementeringar. Tjänsten kan även inkludera undervisning (upp till 20 %). Doktorandtjänsten följer svenska regler och inkluderar en individuell studieplan inom maskinteknik.

Vi letar efter dig som är nyfiken, engagerad och vill vara med och göra skillnad genom forskning i världsklass.

Läs mer och ansök


Doktorand för att studera GenAI i tidskänsliga beslutsscenarier

Arbetet fokuserar på att studera och utveckla lösningar för att kvalitetssäkra generativ artificiell intelligens (GenAI), särskilt inom applikationer där avvägningar mellan korrekthet och effektivitet är avgörande. Forskningen sker i nära samarbete med industripartner och baseras på verkliga utmaningar och data.

Tjänsten är knuten till forskningsmiljöerna Artificial Intelligence & Data Analytics lab (AIDA) och Software Engineering Research Lab (SERL). Dessa miljöer är en del av BTH:s strategiska satsning på forskningskluster inom programvaruteknik och artificiell intelligens. Projektet kopplas även till Marine Technology Center of Sweden-initiativet.

Du kommer att bedriva forskning, skriva vetenskapliga artiklar, delta i konferenser och arbeta med praktiska implementeringar. Tjänsten kan även inkludera undervisning (upp till 20 %). Doktorandtjänsten följer svenska regler och inkluderar en individuell studieplan inom programvaruteknik.

Vi söker dig som vill bidra till lösningar för framtidens kvalitetssäkring och beslutsfattande i GenAI-system.

Läs mer och ansök

 

Alla våra lediga jobb

Bild på Oskar Frånberg

– De största utmaningarna i vår tid – energi, säkerhet och hållbarhet kräver innovation och mod. Karlskrona är platsen där dessa globala frågor hittar lösningar. Här finns möjligheten att vara en del av något större och att vara med och forma en bättre framtid för kommande generationer.

Oskar Frånberg, docent och forskningsledare vid BTH

Oskar Frånberg berättar om satsningen

Hör forskningsledare Oskar Frånberg berätta om den unika marintekniska satsningen och varför det är på BTH, och i Karlskrona, som den görs.