Handledning inom verksamhetsförlagd utbildning - kompetens för handledningsuppdrag

Fristående kurstillfälle, 7,5 hp

  • Studietid: 2025 vecka 4 till 2025 vecka 23
  • Ort: Distans
  • Undervisningsform: Distans, blandad undervisningstid, kvartsfart 25%
  • Huvudområde: Omvårdnad
  • Språk: Svenska
  • Nivå: A1N
  • Anmälningskod: H5745
  • Kurskod: OM2546
Visa mer

Anmälan öppnar 2024-09-16

Visa mer

Handledning inom verksamhetsförlagd utbildning - kompetens för handledningsuppdrag, 7,5 hp

Är du eller ska bli handledare för studenter som ska göra sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) inom vård- och omsorg, då är detta kursen för dig. Att vara handledare för studenter är ett roligt och utmanande arbete. För att du ska känna dig tryggare i rollen så behöver du en handledarutbildning. Lärosätena har ofta inskrivet i sina avtal att handledarna ska ha en handledarutbildning omfattande 7,5 hp.

Handledarutbildningen ges på distans utan fysiska träffar och med en studietakt av 25 % vilket innebär att kursen pågår under en hel termin. Dina studieuppgifter utgår från en lärplattform och du väljer själv när du vill studera. Vissa moment behöver genomföras tillsammans med dina studiekamrater, men ni kan själva bestämma vilka tider som passar er.

I kursen utvecklar du din pedagogiska förmåga och du kommet att bekanta dig med olika handledningsmodeller som kan vara aktuella för ditt handledaruppdrag. Du kommer även att tränas i att göra bedömningar utifrån standardiserade bedömningsunderlag.

Du kommer att testa dina kunskaper genom att deltaga i seminarier på lärplattformen, spela in en film tillsammans med studiekamrater och slutligen en enskild hemtentamen.

Känner du att det är dessa kunskaper du saknar för att fungera som en trygg handledare för dina studenter, så tveka inte att söka kursen.

Bra att veta

Frågor?

Profilbild

Kursansvarig:

Sara Sandin

sara.sandin@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar