Masterprogram i marin teknik

120 hp

:
  • Studietid: 2025 vecka 36 till 2027 vecka 22
  • Ort: Campus Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, helfart
  • Anmälningskod: BTH-90596
  • Språk: Engelska
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Välkomstbrev (publiceras 3 v. innan programstart)

Utforska och utveckla marina möjligheter med teknik

Framtiden kräver att vi både vårdar och utnyttjar haven och för det krävs stora mängder innovation och kompetens inom marin teknik. Masterprogrammet inom marin teknik ger dig tekniska kunskaper som som kan lösa marina utmaningar – en kompetens inom ett växande område med många möjligheter.

Vad kommer du att läsa?

Du utforskar områden som oceanografi, marinkonstruktion, samt radar- och sonarteknologi. Du fördjupar dig i undervattensteknik och genom samverkan mellan BTH och andra aktörer i branschen får du insikter om hur olika system på fartyg påverkar och fungerar ihop med människor. Utbildningen har tagits fram i samarbete med svensk industri för att matcha dess behov, och båda åren avslutas med projekt kopplade till verkliga situationer och din framtida yrkesroll. I samband med projekten studerar du produktutveckling, projektledning och industriell ekonomi.

Hur ser framtiden ut?

Utbildningen är baserad på behov hos företag som Saab och deras ubåtsproduktion, Försvarsmakten, Kustbevakningen, NKT och andra som jobbar med marin teknik och energi.  Efter examen kan du bland annat arbeta med ny teknik på fartyg eller utveckla fjärrstyrda robotar. Du kan planera utläggning av undervattensinstallationer eller jobba med havsbaserad energi som våg- och vindkraft. Yrkesroller  är  till exempel utvecklingsledare, utvecklingsingenjör, strategisk projektledare, produktutvecklare, specialist eller teknisk chef.  Kunskaperna skapar också möjligheter utanför det marina området om du i framtiden vill byta bransch.

Programmet är helt nytt och viss information kan saknas på den här sidan. Vi fyller på så fort vi kan, men hör gärna av dig om du har frågor. Du hittar kontaktuppgifter längre ned på sidan.

Kurser och innehåll

Efter utbildningen?

Vanliga yrkesroller efter examen är:

Utvecklingsledare, utvecklingsingenjör, strategisk projektledare, produktutvecklare, specialist eller teknisk chef.

Frågor?

Programansvarig:

Johan Hjortsberg

johan.hjortsberg@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se