Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot psykiatrisk vård
60 hp
- Studietid: 2021 vecka 35 till 2023 vecka 22
- Ort: Distans
- Undervisningsform: Distans, blandad undervisningstid, halvfart
- Anmälningskod: BTH-60541
- Språk: Svenska
- Utbildningsplan: Ladda ner
Tillfället är stängt för anmälan
Välkomstbrev (publiceras 3 v. innan programstart)
Specialisera dig som sjuksköterska inom psykiatrisk vård. Stärk vårdens kapacitet och möt ett växande behov med kompetens baserad på vetenskap och praktik.
Efterfrågan på utbildad personal inom psykiatrisk vård ökar i takt med att den psykiska ohälsan ökar. Efter utbildningen kan du arbeta med olika former av psykiatrisk vård där du förebygger och behandlar psykisk ohälsa, självständigt eller i team.
Fördjupning för framtidens psykiatriska vård
Under utbildningen fördjupar du dina kunskaper inom psykiatrisk omvårdnad, vård och behandling och lär dig utveckla och leda psykiatrisk omvårdnad. Du förbereder dig för både generella och komplexa omvårdnadssituationer och för att kunna leda omvårdnaden ur ett hållbarhetsperspektiv i ett digitaliserat samhälle.
Verksamhetsförlag utbildning och vetenskaplig grund
Programmet innehåller verksamhetsförlagd utbildning (VFU) där du utvecklar din kompetens genom att tillämpa omvårdnadsprocessen i klinisk verksamhet, där du i samarbete leder, organiserar och utvecklar omvårdnadsarbetet.
Programmets innehåll är väl grundat i aktuell forskning vilket genomsyrar samtliga av programmets kurser. Du tränas genom hela utbildningen i att söka, presentera och referera till vetenskapliga studier.
Utbildningen omfattar 60 högskolepoäng och leder fram till en specialistsjuksköterskeexamen med inriktning mot psykiatrisk vård samt en filosofie magisterexamen i omvårdnad.
Utbildningen omfattar 60 högskolepoäng och leder fram till en specialistsjuksköterskeexamen med inriktning mot psykiatrisk vård.
Tidigare studenten Mia berättar om programmet. (2:03)
Kurser och innehåll
Okategoriserade kurser
Om utbildningen
Utbildningen bedrivs som distansstudier på halvfart, med möjlighet till att genomföra VFU på helfart.
Den teoretiska undervisningen sker på distans med obligatoriska moment i realtid via videokommunikation och via lärplattform. I samband med programstart välkomnar vi dig också till två dagars träff på campus i Karlskrona för introduktion, föreläsningar och basgruppträff. Denna träff är inte obligatorisk, men vi vill uppmuntra dig att komma samt meddela om du inte har möjlighet till detta.
Undervisningen bedrivs med utgångspunkt i problembaserat lärande (PBL) med mål att du som student ska bli en självständig specialistsjuksköterska och fungera i ett yrkesliv som kräver förmågor såsom hög grad av flexibilitet, problemlösningsförmåga, social förmåga, kritiskt tänkande och nytänkande.
Programmet innehåller en kurs i vetenskaplig teori och metod som omfattar 7,5 hp. I programmets sista kurs får du fördjupa din kunskap om forskningsdesign, forskningsmetod, forskningsetik samt din förmåga att tillämpa forskningsprocessens steg i ett självständigt arbete i omvårdnad med fokus på huvudområdet psykiatrisk vård.
Vetenskaplig metodik integreras i samtliga obligatoriska kurser och ett självständigt examensarbete på 15 högskolepoäng ingår i programmet.
Observera att kurslistan nedan är preliminär. Se utbildningsplanen för en fastställd kurslista.
Kurser hösttermin 2021
Specialistsjuksköterskans profession och vetenskapliga förhållningssätt inom psykiatrisk vård, 30 hp
Kurser hösttermin 2022
Specifik omvårdnad inom psykiatrisk vård, 15 hp
Kurser vårtermin 2023
Examensarbete i omvårdnad med inriktning mot psykiatrisk vård, 15 hp
Högskolan följer upp och utvecklar kontinuerligt utbildningsprogrammen genom årliga uppföljningsdialoger, kursvärderingar som genomförs efter avslutad kurs, och programvärderingar. Resultat från uppföljningar och utvärderingar kan leda till förändringar i utbildningarna. Dessa återkopplas alltid till studenterna.
Varje utbildningsprogram är kopplat till ett programråd som behandlar frågor rörande programmets kvalitet, utveckling, och relevans för arbetsmarknaden. I programrådet eller i ett utskott till programrådet sitter lärarrepresentanter, externa ledamöter, studentrepresentanter samt tidigare studenter.
Anmälan
Vad är hälsa och vård?
Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?