Webbprogrammering

180 hp

:
  • Studietid: 2025 vecka 35 till 2028 vecka 22
  • Ort: Campus Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, helfart
  • Anmälningskod: BTH-87126
  • Språk: Svenska
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Välkomstbrev (publiceras 3 v. innan programstart)

Utveckla för webben – bli efterfrågad på arbetsmarknaden

Det här programmet gör dig redo för en bransch där tekniken skiftar ofta och arbetsuppgifterna växlar snabbt. Du bygger en gedigen kompetens inom webb och en solid grund i programvaruutveckling. Du lär dig programmering och användargränssnitt, hur man arbetar med databaser, driftsätter, testar och kvalitetssäkrar. Med koll på allt från UX och frontend till backend och devops kommer du att bli mer än välkommen på arbetsmarknaden efter examen.

Vad kommer du att läsa?

Programmet ger samma bredd som en utbildning inom programvaruteknik men är mer inriktat på utveckling av webbteknologier. Du lär du dig utveckla och kvalitetssäkra små som stora programvarusystem, till exempel mindre webbplatser och bloggverktyg, större system av e-handel och transaktionsintensiva molnsystem med stora mängder data och höga krav på skalbarhet och driftsäkerhet. Du jobbar både enskilt och i projektgrupper vilket ger goda möjligheter att varva teori och praktik. Tidigare studenter har till exempel utvecklat appar som visar resultat och ställning i europeiska fotbollsligor och program som visar väder och restauranger i närheten av specifika evenemang. I de praktiska momenten bygger du ett nyttigt kontaktnät för framtiden – på samma sätt som du gör om du studerar en termin utomlands, vilket du har goda möjligheter till om du läser på BTH.

Hur ser framtiden ut?

Utbildningen omfattar 180 högskolepoäng och leder fram till en filosofie kandidatexamen i programvaruteknik, inriktning webbprogrammering. Efter examen har du en kompetens som ger många möjligheter inom professionell mjukvaruutveckling. Du kan arbeta som programmerare, systemutvecklare, lösningsarkitekt, konsult, projektledare eller chef. Du får också en bra grund för att bli egenföretagare. Tidigare studenter arbetar bland annat på Oracle, Pensionsmyndigheten, Webbhallen, Prisjakt, Försäkringskassan, Telia, Telenor och Ericsson.

Utbildningen omfattar 180 högskolepoäng och leder fram till en filosofie kandidatexamen i programvaruteknik, inriktning webbprogrammering.

Vill du läsa utbildningen på distans istället? Det finns en kortare motsvarighet på 120 högskolepoäng.

Tidigare studenten Emma berättar om programmet. (1:21)

Programinnehåll

Jämför program

Efter utbildningen?

Vanliga yrkesroller efter utbildningen är:

Konsult, programmerare, projektledare, systemutvecklare, lösningsarkitekt.

Läs mer om lönelägen och statistik på SACO:s webbsida.

Lärarna lägger mycket kraft på att vi studenter ska känna oss som en grupp. De har alltid en positiv inställning till allt och är hjälpsamma när det uppstår problem.

Niklas, student på Webbprogrammering

 

Många företag behöver webbutvecklare och eftersom vi blir ”fullstack”-utvecklare så kan vi få jobb överallt. Det känns skönt, för då kan man jobba inom olika områden, med något man trivs med.

Alexander, student på Webbprogrammering

 

Den största fördelen med programmet är den breda kompetensen vi får. Vi lär oss både backend och frontend, vilket gör det möjligt att kunna söka fler jobb, som antingen har en av inriktningarna – eller båda.

Sebastian, student på Webbprogrammering

Mer om webbprogrammering

Mikael förklarar webbens enorma möjligheter som plattform för att presentera, informera och marknadsföra. Lär dig vilka tekniker och roller som finns inom området. (7:12)

Studentprojekt

Webbprogrammering studentprojekt Dirble

Dirble skapades som en gratis tjänst av Håkan Nylén under en öppen api-projektgrupp, kallad Devality som just nu bara har Dirble under sig. Dirble började som ett hobbyprojekt och har nu vuxit sig till att bli en professionell tjänst för att ta hand om radiostationers information och erbjuda den informationen fritt för alla.

Studentprojekt Webb mApp

I ett grupprojekt i tvåan byggde Bobba, Kenneth, Yeti och Robin plugins till plugins till mobilapplikationsramverken PhoneGap och Appcelerator. Kunden var företaget Malvacom som utvecklat en egen produkt mAppBridge för att underlätta kommunikation i mobila system.

I kursen Oopython, under slutprojektet, skapade Marcus en webbsida för att boka och administrera bord på restauranger online.

Kursen lär ut objektorienterad programmering, datastrukturer och algoritmer i Python samt webbutveckling med Python.

I kursen Webapp, under våren i ettan, skapade Matilda en app för att visa upp evenemang på specifika platser. Appen hjälper användaren hitta restauranger i närheten av evenemanget och visar vädret för den aktuella platsen under evenemanget. I samma kurs skapade Oliver en app för att visa upp resultat och aktuell ställning för fotbollsligor i Europa.

Kursen använder HTML, CSS och JavaScript för att skapa appar till mobila enheter.

Kontakt

Programansvarig:

Mikael Roos

mikael.roos@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar